Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

Ayco

Selah sue zingt in nieuwe single over haar ervaringen met antidepressiva dit is als een dagboek voor mij

Selah Sue zingt in nieuwe single over haar ervaringen met antidepressiva: "Dit is als een dagboek voor mij"

Door Ayco
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

9 min

Selah Sue heeft een nieuwe single: 'Pills', en die is opnieuw heel persoonlijk. Het nummer gaat over haar persoonlijke ervaring met het nemen van antidepressiva en over het afwegen van de positieve en negatieve bijwerkingen ervan. Het is heel natuurlijk voor mij om hierover te schrijven en te zingen, vertelt ze aan Ayco Duyster. "Het is als een dagboek voor mij. Op die manier kan ik de chaos die in mijn hoofd zit beter plaatsen."
Dat "dagboek" met de wereld delen vindt ze alvast geen probleem. "Ik vind dat gemakkelijk. Ik ben opgegroeid in een gezin waarin ik er heel goed over kon praten, dus ik voel me geroepen om er eerlijk in te zijn."
Op dit moment slikt Selah Sue geen antidepressiva meer. Voor het eerst in 14 jaar. "De lockdown leek me een goede periode om het afbouwen eens uit te testen. Maar het is superspannend en ook wel confronterend" vertelt ze. "Want bepaalde eigenschappen die ik toeschreef aan mijn persoonlijkheid, zoals een beetje lazy zijn, dat was niet mijn persoonlijkheid, maar die medicatie. Want ik voel nu dat ik veel meer drive heb dan ik dacht."  
Selah Sue benadrukt wel dat de antidepressiva op haar 18e haar leven gered hebben. Luister hierboven. 


 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's