Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Home

Luister

Radio 1 Select

Classic stories

55 jaar sgt peppers het tragische verhaal achter het wekkertje op a day in the life

55 jaar Sgt Pepper's: het tragische verhaal achter het wekkertje op 'A Day In The Life'

Door Classic Stories
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

8 min

Vandaag precies 55 jaar geleden kwam het iconische Beatles-album 'Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band' uit. Op die plaat staat misschien wel de beroemdste wekker ter wereld. En achter die wekker gaat een triest verhaal schuil. Michèle Cuvelier weet meer.


In 1967 kwam 'Sgt Pepper's' uit, een revolutie voor 'The Beatles' en de popmuziekgeschiedenis. "Ze hadden eindelijk eens tijd want 'The Beatles' waren gestopt met touren." Daardoor konden ze langer nadenken over het algemeen concept, de hoes en de songwriting. "Ze ontdekten dat een rockalbum zoveel meer kon zijn dan ze tot dan toe dachten. Van Indiase invloeden tot psychedelica en multitracking, maar dus ook een wekker."

De iconische witte wekker geraakte eigenlijk per ongeluk verzeild in 'A Day in the Life'. "Tijdens het productieproces moesten er nog 24 maten opgevuld worden, en dat moest iemand in de gaten houden." Mal Evens kreeg die taak toebedeeld. "Hij was de GVR (Grote Vriendelijke Reus) van 'The Beatles', hij startte zijn carrière als buitenwipper, waarna hij roadie werd en het later tot assistent schopte."
 

Het was de bedoeling om de wekker uit het lied te knippen, maar het paste bij de tekst van Paul McCartney die zingt over 'opstaan'. "Op die manier is Mal Evens vereeuwigd op de plaat." Zijn leven kende een triest einde in 1976. "Nadat hij aan lager wal was geraakt, werd hij neergeschoten door de politie tijdens een conflict."


Beluister hierboven het fragment.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet