Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Sioen: "Paul Simon is storytelling ten top"

Door Classic stories
3 dagen geleden
11:55 min
Volgende fragmenten:

Paul Simon wordt vandaag 80. Fan en muzikant Sioen viert hem in 'Classic Stories' en vertelt waarom Paul Simon zo'n geniale muzikant is.
Sioen heeft Simon zelf nooit ontmoet. "Ik heb wel muzikanten ontmoet die met hem gespeeld hebben. Zoals Bakithi Kumalo, de bassist van Graceland. Van alle muzikanten die aan Graceland hebben meegewerkt, is hij nog altijd de bassist van Paul Simon. Kumalo is opgetrommeld geweest voor de opnames van Graceland, omdat de oorspronkelijke bassist ziek was. Ze hebben hem opgebeld, terwijl hij op dat moment nog in een autogarage werkte. Hij kende zelfs Paul Simon niet, maar sindsdien is hij een legende geworden."
Waarom is Simon zo'n geniale artiest? "Hij is eerst en vooral een geniale songwriter. Iemand die vanop de achtergrond de wereld aanschouwt en toch fantastische linken vindt."
Hét nummer dat voor Sioen niet mag ontbreken om Simon te eren is 'The Sound of Silence' van Simon & Garfunkel: "Het is een legendarisch nummer, zeker met die vertolking in Central Park in New York. Er zit heel veel in. En zoals bij andere nummers valt op dat Simon zo'n goede verhalenverteller is. Daarvoor wordt hij ook geapprecieerd."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's