Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Home

Luister

Radio 1 Select

Classic stories

We krijgen niet allemaal dezelfde stenen om onze weg naar succes mee te bouwen

"We krijgen niet allemaal dezelfde stenen om onze weg naar succes mee te bouwen"

Door Classic Stories

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

7 min

Acteur en rapper Saïd Boumazoughe noemt Will Smith een inspiratiebron. En dus vroeg 'Classic Stories' hem of hij 'Will' wilde lezen, de autobiografie van Will Smith die vandaag uitkomt. 
Net als Will Smith begon Saïd zijn carrière als rapper. Maar hij vond - ook net als Will Smith - dat hij daar teveel in een vakje gestopt werd. Als acteur kon hij een groter publiek bereiken. Dat lukte zeker met zijn rol in de film 'Patser' van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Op dit moment zit hij in Saoedi-Arabië voor de opnames van een Hollywoodproductie.
Boumazoughe vindt het levensverhaal van Will Smith zeker inspirerend, maar hij noemt hem niet echt een voorbeeld. Het boek vindt hij een formule. "Het is en blijft Amerikaans", zegt hij. "Succes wordt daar heel hoog aangeschreven. Je moet daar een beetje een positieve vorm van grootheidswaanzin hebben om het te maken. Wij hier in Vlaanderen zouden dat ook meer mogen toepassen. Er is niets mis mee om te gaan voor je succes. Vaak wordt dat gezien als arrogant en egoïstisch. Ik denk dat je ook moet werken voor je dromen."
Ook de keerzijde van het succes die Will Smith laat zien, met alle onzekerheid en angst, is herkenbaar. "Waar een wil is, is een weg. Maar er moet ook een weg zijn. Die kan je bouwen met stenen, maar soms moet je die met kruimels bouwen. Het gaat om de stenen die je meekrijgt in het leven."

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet