Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Aalst wil zich in de markt zetten als studentenstad zoek het niet te ver prijzen voor een kot liggen hier ook lager

Aalst wil zich in de markt zetten als studentenstad: "Zoek het niet te ver. Prijzen voor een kot liggen hier ook lager."

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

2 maanden geleden

5 min

Wie Aalst zegt, zegt carnaval. Maar als het van schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA) afhangt, moeten we Aalst in de toekomst ook zien als een grote studentenstad. "We zijn in aantal de vijfde stad in Vlaanderen. We hebben 10.000 leerlingen in het basisonderwijs, 10.000 in het secundair onderwijs, en nu al 3.000 in het hoger onderwijs. We hebben vijf instellingen die hoger onderwijs aanbieden in Aalst, en dat willen we graag meer in de verf zetten onder het motto: 'Zoek het niet te ver'."


"Als jonge mensen in een andere stad gaan studeren, blijven ze er dikwijls hangen" zegt Van Overmeire ook. "Als we een aantal getalenteerde jongen mensen in onze eigen stad kunnen houden, is dat voor de hele stad goed."


"Aalst is een stad op mensenmaat", zo promoot Van Overmeire zijn stad. Hij benadrukt ook dat de prijzen voor een kot er een stuk lager liggen dan in Gent of Brussel.


 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet