Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Annelies verlinden over geweld tijdens coronabetoging dit was volstrekt onaanvaardbaar

Annelies Verlinden over geweld tijdens coronabetoging: "Dit was volstrekt onaanvaardbaar"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

5 maanden geleden

13 min

Zo'n 50.000 mensen zijn gisteren op straat gekomen in Brussel om te protesteren tegen het coronabeleid. Maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Er werd brand gesticht en ruiten en straatmeubilair vernield in de Europese wijk. Uiteindelijk heeft de politie 70 mensen opgepakt. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gaat het om heel uiteenlopende mensen. “Er zijn mensen bij banden hebben met extreemrechts, met extreemlinks, er waren er zelfs bij die speciaal vanuit het buitenland naar Brussel waren gekomen."
Dat een aantal heethoofden enkel op de betoging aanwezig was om vernielingen aan te brengen en ruzie te zoeken met de politie vindt Verlinden volstrekt onaanvaardbaar. "De beelden van de nadarhekken die naar de politie werden gegooid waren hallucinant. Ik treed de verontwaardiging van de politievakbonden bij."
"We kunnen dit niet tolereren" zegt Verlinden. Sommige relschoppers werden al geïdentificeerd en aangehouden. Ze hoopt dat ook de andere relschoppers snel geïdentificeerd kunnen worden.
Ook de coronapas kwam aan bod in het gesprek. Verlinden wil die niet langer in leven houden dan strikt noodzakelijk. Luister hierboven.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet