Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Bart de wever over privefeestjes in clubs en cafes de wet van minister verlinden deugt niet

Bart De Wever over privéfeestjes in clubs en cafés: "De wet van minister Verlinden deugt niet"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

10 maanden geleden

11 min

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever vindt dat het stilaan tijd is om de coronabeperkingen los te laten. "De bevolking heeft gedaan wat ze moet doen, nu moeten we ophouden die bevolking te gijzelen", zei hij in 'De Ochtend'. "Je kunt niet een jaar lang zeggen: als we een bepaalde vaccinatiegraad bereiken, laten we de beperkingen los. En als je dan dat punt bereikt, zeggen dat het toch nog niet kan" zegt hij. 
De acute aanleiding voor De Wevers ergernis is het verhaal rond de nachtclubs. In Antwerpen, maar ook in Gent of op andere plekken, willen die toch al openen door privéfeesten te organiseren. Federaal minister Annelies Verlinden vindt dat niet kunnen: dat is niet de geest van de wet. De Wever daarentegen vindt dat ze gewoon de letter van de wet volgen en ziet grote inconsequenties in het beleid. "Je kunt aan de uitbaters van nachtclubs toch niet uitleggen dat ze niet met een paar honderd mensen mogen feestvieren, terwijl in het Sportpaleis een nachtclubevent met 15.000 man georganiseerd mag worden?" 
Volgens De Wever is wat hij die "inconsequenties" noemt, ook het verhaal van de voorbije maanden. Zo vindt hij dat Verlinden "er niet in geslaagd is om na anderhalf jaar crisis ook maar één fatsoenlijk ministerieel besluit af te leveren". 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet