Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Bart somers over opvang oekraiense vluchtelingen geen tekort aan plaatsen instroom is iets lager dan verwacht

Bart Somers over opvang Oekraïense vluchtelingen: "Geen tekort aan plaatsen, instroom is iets lager dan verwacht"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

1 maand geleden

8 min

Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever klaagt aan dat er teveel taken bij de steden en gemeenten worden gelegd, in de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. Volgens hem heeft de federale overheid te weinig een rol gespeeld. Wat vindt Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers daarvan? 


“Burgemeester De Wever heeft gelijk als hij aanhaalt dat Antwerpen als grootste stad van Vlaanderen op crisismomenten met de grootste uitdagingen wordt geconfronteerd."


De minister erkent dat Antwerpen ook al grote inspanningen heeft gedaan om zo’n 3.000 vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Hij vindt het ook goed dat De Wever aangekondigd heeft dat hij de administratie gaat bijsturen, door de nodige documenten al digitaal door te sturen.


"Daardoor zullen mensen geen maanden moeten wachten, maar sneller hun papieren kunnen krijgen. (...) Als men het systeem bijstuurt en een efficiëntere aanpak doorvoert, kan dat alleen goed zijn voor de gastgezinnen en de Oekraïners zelf. Het is een goede zaak dat men leert uit de situatie en het kan ook een inspiratiebron zijn voor andere steden en gemeenten”, besluit Somers.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's