Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Ceo nationale loterij probleem van gokverslaving pas ontstaan bij privatisering gokmarkt

CEO Nationale Loterij: "Probleem van gokverslaving pas ontstaan bij privatisering gokmarkt"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

2 maanden geleden

13 min

Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) kondigde gisteren aan dat hij alle advertenties voor de gokindustrie zwaar aan banden gaat leggen. Op radio en tv, in magazines, op straat, maar ook op websites en sociale media. De maatregel geldt niet meteen voor de Nationale Loterij. Die valt namelijk onder de bevoegdheid van staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V), maar hij heeft geen bezwaar tegen strengere regels voor die reclame.


"De Nationale Loterij biedt voor 95 procent loterijspelen aan en maar een klein deeltje sportweddenschappen (met Scooore, red.)", benadrukt Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij in 'De Ochtend'. "Voor sportweddenschappen zullen wij minstens dezelfde regels volgen als de privésector."


Maar voor de loterijproducten wil hij toch een andere regeling. Want, zo argumenteert hij, loterijen bestaan al bijna 600 jaar zonder veel problemen. Het echte probleem met gokverslavingen is pas opgedoken met de komst van het online wedden, voegt Haek nog toe. "10 jaar geleden was dat verboden. Nu zien we dat het internet en de straten overspoelen."


"Als je kind thuiskomt en hij heeft een Lottoformulier ingevuld, ga je kijven. Maar komt hij thuis met de boodschap dat hij een account heeft met een paar vrienden om wat te wedden op het voetbal, is het crisis in het gezin." Volgens Haek leidt het invullen van een Lottoformulier zelden tot een pathologische gokverslaving.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet