Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Conner Rousseau: "Het ergste wat we nu kunnen doen, is de jongeren in sociaal isolement zetten en de scholen sluiten"

Door De Ochtend
9 dagen geleden
13:15 min
Volgende afleveringen afspelen

Om half negen komt het kernkabinet van de federale regering samen, maar de sfeer aan tafel zal wellicht onder het vriespunt zitten. Want de PS komt terug op een akkoord dat de federale regering eerder deze week al gesloten had rond de verplichte vaccinatie in de zorg. Zolang er geen verplichting van het coronavaccin is voor de gehele bevolking, mag het zorgpersoneel niet verplicht worden, aldus de PS. Voor de gehele bevolking geldt vanaf dit weekend een mondmaskerplicht in het uitgaansleven en evenementsector. Wij praten erover met de voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau.
"Ik blijf pleiten voor nieuwe steunmaatregelen voor de evenementsector", aldus Rousseau. "De evenementsector zal altijd de dupe zijn van het virus. Zij zullen altijd de laatste zijn om te openen en de eerste om te sluiten."
Volgens Rousseau moeten we vermijden om de scholen te sluiten. "Het ergste wat we nu kunnen doen, is de jongeren opnieuw in sociaal isolement zetten en de scholen opnieuw sluiten. Dus die mondmaskerplicht is nog niet de ergste maatregel. Daarnaast wil ik nogmaals benadrukken dat de vaccinaties werken. Een algemene verplichting van de vaccinatie zal het zorgsysteem redden en een collectieve vrijheid garanderen."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's