Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

De helft van Australië opnieuw in lockdown: "vaccinatieprogramma niet up to speed"

Door De Ochtend
2 dagen geleden
Volgende fragmenten:
Autoplay

In de strijd tegen de deltavariant van het coronavirus heeft de Australische overheid ongeveer de helft van het land, zo'n 13 miljoen mensen opnieuw in lockdown geplaatst.

Is de situatie er dan zo precair? In de deelstaat Sidney zijn er 124 nieuwe besmettingen per dag. Ook in andere deelstaten gaat het over enkele tientallen besmettingen per dag.

"Het is een deel van de aanpak in Australië om snel opnieuw een lockdown in te voeren als de cijfers stijgen", zegt correspondent Eveline Masco vanuit Perth. "De bevolking heeft daar ook begrip voor, maar hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om nieuwe lockdowns verkocht te krijgen. De economische gevolgen beginnen te wegen. De overheidssteun is ondertussen gestopt, en dus weerklinkt de vraag om andere steunmaatregelen."

"Het zal wellicht niet de laatste keer zijn dat Australië deels in lockdown gaat", zegt Masco. "Het vaccinatieprogramma is niet up to speed. Australië loopt ver achter op veel landen in West-Europa: slechts 11% van de bevolking is volledig gevaccineerd.

Laatste nieuwtjes

Gerelateerde Programma's