Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

De helft van australie opnieuw in lockdown vaccinatieprogramma niet up to speed

De helft van Australië opnieuw in lockdown: "vaccinatieprogramma niet up to speed"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

6 min

In de strijd tegen de deltavariant van het coronavirus heeft de Australische overheid ongeveer de helft van het land, zo'n 13 miljoen mensen opnieuw in lockdown geplaatst.

Is de situatie er dan zo precair? In de deelstaat Sidney zijn er 124 nieuwe besmettingen per dag. Ook in andere deelstaten gaat het over enkele tientallen besmettingen per dag.

"Het is een deel van de aanpak in Australië om snel opnieuw een lockdown in te voeren als de cijfers stijgen", zegt correspondent Eveline Masco vanuit Perth. "De bevolking heeft daar ook begrip voor, maar hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om nieuwe lockdowns verkocht te krijgen. De economische gevolgen beginnen te wegen. De overheidssteun is ondertussen gestopt, en dus weerklinkt de vraag om andere steunmaatregelen."

"Het zal wellicht niet de laatste keer zijn dat Australië deels in lockdown gaat", zegt Masco. "Het vaccinatieprogramma is niet up to speed. Australië loopt ver achter op veel landen in West-Europa: slechts 11% van de bevolking is volledig gevaccineerd.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet