Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Film she said over onderzoek naar seksueel misbruik van harvey weinstein

Film 'She Said', over onderzoek naar seksueel misbruik van Harvey Weinstein

Door De Ochtend

Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

9 min

Vijf jaar geleden dropte de New York Times een bom door een artikel te publiceren over het seksueel misbruik van een van de machtigste mannen in Hollywood: Harvey Weinstein. Daarna ging de toen al bekende '#Metoo' viraal en is niet alleen in Hollywood, maar over de hele wereld heel wat veranderd. Over dat onderzoek heeft Maria Schrader nu de film: 'She Said' gemaakt. 

In 2016 krijgen Megan Twohey en Jodi Kantor, twee journalisten bij de Amerikaanse krant New York Times, van hun baas de opdracht om geruchten over grensoverschrijdend gedrag van filmproducer Harvey Weinstein te onderzoeken. Gaandeweg ontdekken de twee dat ze buskruit in handen hebben. Ze komen steeds dezelfde verhalen tegen: vrouwen die door Weinstein worden lastig gevallen, bedreigd en zelfs verkracht. Ze realiseren zich dat ze één van de grote namen uit de filmwereld ten val kunnen brengen. 

Met hun onderzoek naar het seks- en machtsmisbruik van Harvey Weinstein wonnen Twohey en Kantor een Pulitzer Prize, de hoogst mogelijke journalistieke eer.  Ze schreven er ook een boek over: 'She Said' verscheen in 2019. Nu is er dus ook een film met dezelfde titel. 'She said' gaat niet over het ontstaan van #Metoo. En ook niet over de invloed van hun onthullingen. De film vertelt het verhaal dat daar aan voorafgaat. De delicate zoektocht naar vrouwen die durven getuigen, en alle moeilijkheden die de onderzoekers daarbij moeten overwinnen.


 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet