Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Helft van de gezinnen in vlaanderen heeft niet de middelen om renovatie te betalen

"Helft van de gezinnen in Vlaanderen heeft niet de middelen om renovatie te betalen"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

10 maanden geleden

8 min

De SERV, de sociaal-economische raad van Vlaanderen, komt vandaag met advies over hoe we de klimaatdoelstellingen van de EU kunnen halen. Die doelstellingen zijn aangescherpt, afgelopen zomer, toen de EU met het ‘Fit for 55’ plan kwam. De Europese Unie wil een voortrekker blijven in de strijd tegen de klimaatverandering, en steekt dus een tandje bij, met nieuwe doelstellingen. EU-commissaris Frans Timmermans heeft die enkele maanden geleden bekend gemaakt.
Kort samengevat komt het erop neer dat we tegen 2030 niet voor 40, maar voor 55 procent minder uitstoot van broeikasgassen gaan. En dan nog eens 20 jaar later, tegen 2050, moet Europa volledig klimaatneutraal zijn. Werk aan de winkel, en daarom komen er een heleboel extra maatregelen. Annemie Bollen, van de studiedienst van de SERV vertelt erover in ‘De Ochtend’.
"We zien dat de helft van de gezinnen in Vlaanderen momenteel niet de middelen heeft om een renovatie aan de eigen woning te betalen", aldus Bollen. Ze kaart ook aan dat we misschien wel moeten afstappen van het idee van een eigen huis als zekerheid. "We moeten er wel over nadenken. We zien dat in andere landen de nadruk op eigendom veel minder groot is dan bij ons."

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet