Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Hoe een vierde vijfde en zesde golf bekampen vaccinatie en langetermijnmaatregelen zegt herman goossens

Hoe een vierde, vijfde en zesde golf bekampen? "Vaccinatie én langetermijnmaatregelen" zegt Herman Goossens

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

6 maanden geleden

13 min

Herman Goossens, professor microbiologie aan de Universiteit van Antwerpen en coördinator van RECOVER (het project van de Europese Unie dat zich bezig houdt met het coronavirus), stelt in 'De Ochtend' dat Frankrijk het voorlopig beter doet dan België op vlak van coronacijfers. Hoe komt dat?
"President Macron volgt dikwijls de adviezen van de experten op", merkt Goossens fijntjes op. Maar ook: "Frankrijk heeft een veel standvastiger beleid. Dat wordt door de bevolking veel beter gedragen. Het gaat mis in België en Nederland wanneer we te snel versoepelen. Dat heeft Macron begrepen." Zo verlengde de Franse president recent de pass sanitaire (of het coronacertificaat) tot 31 juli 2022. Goossens haalt ook aan dat Fransen gedisciplineerd zijn en de controles strikt zijn.
Goossens zet zijn hoop op een standvastiger beleid in ons land met een visie op lange termijn, en hoopt dat er niet te snel versoepeld wordt. "Dit is nu de vierde coronagolf waar we in zitten, maar niet de laatste. Er komt nog een vijfde en zesde golf. Vaccinatie is belangrijk én absoluut langetermijnmaatregelen."  

Meer artikels

Gerelateerde Programma's