Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Ivan De Vadder: "Niemand kan zo goed met de ogen rollen als N-VA-voorzitter Bart De Wever"

Door De Ochtend
1 maand geleden
06:02 min
Volgende afleveringen afspelen

Een kwalitatief hoogstaand debat tussen parlementsleden en regering in het federale parlement en een lichaamsdebat van partijvoorzitters in 'De Zevende Dag'. Dat viel politiek journalist Ivan De Vadder op bij zijn wekelijkse analyse van de politieke actualiteit. 
"Het was een goed debat, de afgelopen week, in het parlement. Alle partijen hebben uitgebreid hun zeg kunnen doen. Misschien had het, achteraf bekeken, wat efficiënter kunnen verlopen, door sommige onderwerpen niet drie of vier keer aan bod te laten komen, en misschien is een zitting die meer dan 35 uur aanhoudt op den duur ook afstompend. Maar toegegeven, inhoudelijk was het debat verfrissend en waren de tussenkomsten op niveau, met vaak een ideologische tegenstelling tussen links en rechts, en met een discussie tussen de regering en de oppositie."
"Wie naar 'De Zevende Dag' heeft gekeken, heeft daar nu een lichaamstaaldebat bovenop gekregen. Er kan niemand zo met de ogen rollen als de voorzitter van de N-VA, Bart De Wever. Even fascinerend waren de grijnsgezichten van zowel De Wever als de voorzitter van MR, Georges-Louis Bouchez, toen de voorzitter van Vooruit, Conner Rousseau, het over de kernuitstap had."  

Meer artikels

Gerelateerde Programma's