Home
Luister
Radio 1 Select
De ochtend
Na sluiting ferrero fabriek in aarlen wat gebeurt er met de werknemers
Na sluiting Ferrero-fabriek in Aarlen: wat gebeurt er met de werknemers?
Door De Ochtend
2 jaar geleden
4 min
Het federaal voedselagentschap (FAVV) heeft de toelating van de Ferrero-fabriek in Aarlen voorlopig ingetrokken nadat tientallen mensen in Europa besmet waren geraakt met salmonella na het eten van de bekende Kinder Suprise eieren. Ferrero wist al al een tijdje dat er salmonella in de fabriek was geweest en dacht dat er geen besmette chocolade de deur uit was gegaan, maar dat is dus toch gebeurd. Het FAVV vind dat er niet voldoende informatie is om er zeker van te zijn dat het risico op salmonella helemaal geweken is en dus heeft het agentschap de fabriek tijdelijk gesloten. Maar wat betekent dat voor het personeel? Bart Vannetelbosch, sectorverantwoordelijke voor de voedingsindustrie bij het ACV, geeft meer uitleg.