Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Nations League werd sisser voor Rode Duivels: "Ze kunnen gewoon niet meer verdedigen"

Door De Ochtend
5 dagen geleden
07:07 min
Volgende fragmenten:

De Rode Duivels verloren twee keer na elkaar in de Final Four van de Nations League en eindigen dus als vierde. Peter Vandenbempt blikte terug in ‘De Ochtend’: “Ik vond het een gemiste kans van Martinez om eens wat meer spelers te laten spelen. Of je nu derde of vierde bent, het kwaad was vorige donderdag tegen Frankrijk al geschiet.” 
“De evaluatie van de Nations League is een negatieve. In alle opzichten een mislukking", gaat Vandenbempt verder. “Roberto Martinez had, volgens mij, dit tornooi moeten gebruiken om jonge spelers te testen. Hij was geobsedeerd door die prijs, de Nations League winnen, een soort palmares creëren, en dat is met een sisser afgelopen.
“We hebben moeten concluderen, zoals tegen Frankrijk, dat als het tempo omhooggaat de Rode Duivels het moeten afleggen tegen goeie landen”, zegt Vandenbempt. “België kan gewoon niet meer verdedigen. Tegen Frankrijk niet, tegen Italië niet, maar ook niet tegen Estland. En dan kunnen ze nog rekenen op een doelman van wereldklasse die er heel veel ballen buitenhoudt."

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's