Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Ook veel Belgische bedrijven actief op Olympische Spelen: "staat mooi op ons cv"

Door De Ochtend
3 maanden geleden
05:56 min
Volgende fragmenten:

Naast de meer dan 100 Belgische atleten, zijn er de komende weken ook heel wat Belgische bedrijven actief op de Olympische Spelen in Tokio. Een van hen is RTLOC, dat gespecialiseerd is in indoor positiebepaling.

“RTLOC staat voor ‘realtime location’, zegt zaakvoerder Frederik Mes.

“Een GPS-systeem werkt binnenshuis niet nauwkeurig en snel genoeg om sporters te volgens, dus maken wij een lokaal positioneringssysteem via ultra-wideband”, zegt Mes.

“Concreet: bij GPS heb je satellieten die rond de aarde draaien. Wij plaatsen elektronica rond de stadions, en daarmee kunnen we atleten volgen. Die dragen daarvoor een kleine chip onder hun rugnummer.”

Op die manier kan er een heleboel data over de atleten en de wedstrijden verzameld worden. “Bij de loopnummers kunnen we de afstand tussen de atleten bepalen, of de snelheid. Bij beachvolleybal meten we hoe hoog de atleten springen. Allemaal data die vroeger niet analyseerbaar was.”

“De kijkers thuis krijgen een deeltje van die data ook te zien. Atleten en trainers kunnen alle data inkijken”, aldus Mes.

“We zijn als klein bedrijf zeer trots dat we op de Olympische Spelen actief kunnen zijn”, zegt Mes. “We werken dan wel in de achtergrond, het staat wel mooi op ons cv.”
 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's