Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Spanje volledig rood op de coronakaart: "Ze zijn al maanden niet meer bang voor het virus"

Door De Ochtend
2 maanden geleden
07:36 min
Volgende fragmenten:
Autoplay

Spanje kleurt helemaal rood op de coronakaart. "De Spanjaarden zijn al weken - maanden eigenlijk - niet meer bang voor het coronavirus" verklaart correspondent Sven Tuytens de slechte cijfers. "De maatregelen die genomen worden om afstand te houden, worden al lang niet meer gerespecteerd. Daarvan zien we nu het resultaat."

Madrid is trouwens al sinds maart bekend als de feesthoofdstad van Europa. "Er was wel een avondklok, maar de dancings gingen al in de namiddag open. Dat heeft ervoor gezorgd dat we al maanden met problemen zitten, en dat het nu ontploft.

Maatregelen nemen om de stijgende cijfers in te dammen, daar kiezen politici nu liever niet voor, ziet Tuytens. "Van de 17 Spaanse regio's zijn er maar 3 die beslist hebben om een avondklok in te stellen. De rechtsconservatieve Partido Popular van Madrid heeft fors campagne gevoerd om zo weinig mogelijk de vrijheid aan banden te leggen en die is daarop verkozen. Zonder economie is er ook geen gezondheid, klinkt het daar. Dat krijgt navolging in andere delen van het land."

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's