Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Staatssecretaris asiel migratie sammy mahdi als je het structureel aanpakt kan je veel problemen vermijden

Staatssecretaris Asiel & Migratie Sammy Mahdi: "Als je het structureel aanpakt, kan je veel problemen vermijden"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

9 maanden geleden

13 min

Voor de deur van het ‘Klein Kasteeltje’ stonden de voorbije maand lange rijen asielzoekers; te wenig plaats. En ook het personeel trok aan de alarmbel. Fedasil staat in voor de opvang van aielzoekers, en die organisatie heeft deze week zelfs de politie ingeschakeld om de gemoederen te bedaren want de frustratie loopt soms hoog op, voor wie al weken op straat wacht op een opvangplaats. Daarom werd eerder deze week bijvoorbeeld in Lommel, in Limburg, een tijdelijk asielcentrum ingericht in het bungalowpark Parelstrand. En daar hebben sommige buurtbewoners het moeilijk mee. 
Fedasil heeft een enquête afgenomen bij 84 burgemeesters die betrokken zijn bij het opvangen van asielzoekers. En drie op de vier heeft deelgenomen aan de bevraging. De resultaten zijn vandaag gepubliceerd. Vooral de verspreiding van fake news over de centra zijn voor de burgemeesters een groot probleem. Bevoegd staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi, vertelt erover in ‘De Ochtend’. 
"Ik merk dat als we op tijd aan het project beginnen, met de juiste communicatie, ook positieve projecten kunnen ontstaan", aldus Mahdi. "Als je het structureel aanpakt, kan je veel problemen vermijden."

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet