Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Stad Gent gaat in overleg om extra maatregelen tegen seksueel geweld te bekijken

Door De Ochtend
3 maanden geleden
10 min
Volgende afleveringen afspelen

De Stad Gent gaat de komende dagen in overleg met politie, horeca en de organisatie achter het Gentse meldpunt voor seksueel geweld. Gisterenavond namen nog zo'n 600 mensen deel aan een protestmars, nadat een jonge vrouw eergisteren aangifte deed van een verkrachting in de Gentse uitgaansbuurt. Het ging om de tweede gemelde verkrachting bij het uitgaan in enkele weken tijd. 
Sofie Bracke (Open VLD), schepen voor de horeca en het uitgaansleven, erkent in 'De Ochtend' dat er een probleem is en dat er misschien meer aan kan worden gedaan. "We gaan in de komende uren bekijken hoe we een gesprek kunnen opzetten de komende dagen, met de burgemeester, de politie, de horeca, de organisatie achter het Gentse meldpunt 'Meldet', en ook met enkele organisatoren van de protestmars."
"We moeten bekijken of we meer kunnen doen. Moeten we gaan kijken naar de inrichting van horecazaken, om te zorgen dat er geen donkere plekjes meer zijn? We moeten ook het vormingsaanbod voor cafébazen uitbreiden naar andere cafés, en er moet een bredere sensibiliseringsactie komen."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's