Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Vanaf nu kan je ook bij de apotheek terecht voor een coronatest, en die volstaat voor een corona-certificaat

Door De Ochtend
12 dagen geleden
Volgende fragmenten:
Autoplay

Vanaf vandaag kun je bij heel wat apothekers terecht voor een snelle antigeentest. “Binnen het kwartier weet je of je besmet bent met het coronavirus”, zegt Koen Straetmans van de Algemene Pharmaceutische Bond. De prijs van de test varieert van 25 tot 30 euro.

“De standaard blijft de PCR-test, omdat die iets accurater is, maar ook de antigeentest zal tellen voor je coronacertificaat”, zegt Straetmans. “Een paar uur na de test krijg je je resultaat in je Covidsafe-app en kan je bijvoorbeeld op reis vertrekken.”

“Op dit moment aanvaardt nog niet elk land een antigeentest, maar de meeste (zuiderse) vakantielanden doen dat wel. Dat is goed nieuws voor veel reizigers.”

Koen Straetmans van de Algemene Pharmaceutische Bond vraagt wel dat wie COVID-symptomen heeft niet naar de apotheek gaat om zich te laten testen, maar een bezoek brengt aan de huisarts. “Die kan een diagnose stellen en een PCR-test uitvoeren.”

Je kan niet in elke apotheek terecht voor een antigeentest. “Er is geen lijst”, zegt Straetmans. “Apotheken die meedoen zullen een affiche ophangen.”

Foto: Mika Baumeister on Unsplash

Laatste nieuwtjes

Gerelateerde Programma's