Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Verlinden: "Politie zal plexischermen 'zacht' handhaven"

Afbeelding voor fragment: Verlinden: "Politie zal plexischermen 'zacht' handhaven"
1 maand geleden

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zegt dat de politie niet hard zal optreden tegen horeca-uitbaters die toch plexischermen plaatsen. Eerder gaf ook vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V) al toe dat de federale regering slecht heeft gecommuniceerd over het verbod op plexischermen. 

Verlinden heeft daarom afgesproken met de politie dat de agenten zelf zullen oordelen of er genoeg afstand gehouden wordt op de terrassen. In 'De Ochtend' reageerde ze voor het eerst op de heisa die gisteren ontstond toen plots bleek dat horeca-uitbaters anderhalve meter afstand moeten garanderen tussen verschillende tafelgezelschappen op hun terras. 

Plexischermen gebruiken om meer tafels dichter bij elkaar te zetten mag dus niet. Verlinden gaf toe dat de communicatie niet goed verlopen is. "Dat is jammer omdat horeca-uitbaters zoveel moeite deden om zich voor te bereiden op wat een heel mooie dag had moeten worden." 

Verlinden verwacht trouwens ook goed nieuws voor de horeca bij het Overlegcomité van dinsdag. "De cijfers gaan nu gestaag de goede richting uit en ik heb echt wel de verwachting dat er de komende drie weken vooruitgang zal worden geboekt. Als alles zo blijft evolueren, zal er dan begin juni ook binnen meer mogelijk worden. Het Overlegcomité moet daarover beslissen."

Bron: vrtnws.be

Foto: © Corné Sparidaens

Volgende fragmenten:

Laatste nieuwtjes

Gerelateerde Programma's