Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Vlaamse na schietpartij in texas mijn grootste angst is dat een van mijn kleinkinderen doodgeschoten wordt

Vlaamse na schietpartij in Texas: “Mijn grootste angst is dat een van mijn kleinkinderen doodgeschoten wordt"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

1 maand geleden

7 min

In de Amerikaanse staat Texas zijn 21 dodelijke slachtoffers gevallen bij een schietpartij in een lagere school in het stadje Uvalde, ten westen van San Antonio. 19 kinderen, een leerkracht en een tweede volwassene overleefden de schietpartij niet. De politie heeft de 18-jarige schutter doodgeschoten.


An Willaert woont in Texas, en is leerkracht. Op dit moment geeft ze enkel nog online les. “Maar ik moet zeggen dat schoolshootings een van de redenen zijn waarom ik niet in een high school wil lesgeven. Het wordt een groter en groter probleem. Niet alleen in High Schools maar ook aan de universiteit.”


Willaert is er zeker van dat er overal in haar buurt wapens in huis zijn. "Mijn buren zijn politieagenten, die hebben sowieso wapens. Mijn andere buren hebben ook wapens, daar ben ik zeker van. Ze gaan naar de kerk, het zijn goeie christenen, maar een geweer in huis hebben en schieten, dat blijkt normaal. Abortus: dat kan niet, maar iemand doodschieten, dat kan wel."


De grootste angst van Willaert is niet dat er een overstroming komt in Texas, of een tornado. Wel dat een van haar kleinkinderen wordt doodgeschoten. Beluister haar getuigenis hierboven.

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet