Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Wordt waterstof de energiedrager van de toekomst

Wordt waterstof dé energiedrager van de toekomst?

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

5 min

Zoals het er nu naar uitziet wordt waterstof misschien wel dé energiedrager van de toekomst. Gas wordt stilaan onbetaalbaar en daarom wil de Belgische industrie nu nog sneller overschakelen naar waterstof. Uit een bevraging van gasnetwerk Fluxys blijkt dat tegen 2030 de vraag naar waterstof vanuit de industrie al zou oplopen tot 23 terawattuur, dat is ruim een kwart van ons jaarlijkse stroomverbruik in ons land. 

Adwin Martens is managing director van Waterstofnet, een netwerk van bedrijven en overheden rond waterstof. Hij vertelt dat waterstof veelal aanwezig is, maar altijd aan iets anders vasthangt. "Het zit vast aan koolstof, dan heb je aardgas. Dan spreken we over grijze waterstof, want het hangt vast aan een fossiele brandstof. De bedoeling is dat we naar duurzame waterstof gaan zoeken die we halen uit water en duurzame energie", vertelt hij in 'De Ochtend'.

Naast het duurzame aspect, is ook de beschikbaarheid van waterstof een pluspunt. Door de oorlog in Oekraïne moeten we nu sneller overschakelen naar de groene waterstof. Kunnen we dat aan? Je hoort het in het gesprek hierboven.
 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet