Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De ochtend

Zeker zes doden bij schietpartij nabij chicago 2 jarige verdachte opgepakt

Zeker zes doden bij schietpartij nabij Chicago: "22-jarige verdachte opgepakt"

Door De Ochtend
Bannerafbeelding voor fragment

1 maand geleden

6 min

Na een klopjacht van acht uur heeft de Amerikaanse politie een verdachte opgepakt van de schietpartij in Highland Park in de staat Illinois waarbij 6 doden en 40 gewonden vielen. Het gaat om een 22-jarige blanke man, Robert E. Crimo III. Hij zou vanop een dak geschoten hebben op een menigte die op straat gekomen was om de Fourth of July te vieren, de Amerikaanse nationale feestdag. 


"De schutter bevond zich op een dak en vuurde minstens 40 schoten af. Waarschijnlijk met een semi-automatisch geweer type AR-15", zegt correspondent in de VS Björn Soenens in 'De Ochtend'. "Die geweren zijn heel populair in de VS, maar het zijn bijna militaire aanvalswapens, waarmee je heel veel kogels in korte tijd kunt afvuren. Ze worden bijna bij elk bloedbad gebruikt door schutters. Elke keer vraagt men zich dan af of ze niet verboden moeten worden, maar er zijn er intussen 20 miljoen van in omloop. Dat is toch wel heel veel."


De verdachte is nog niet officieel in staat van beschuldiging gesteld. "Maar dat zal wellicht wel gebeuren", zegt Soenens. "Crimo had een YouTubekanaal waar erg agressieve video's opstonden. Ondertussen zijn ze offline gehaald, maar ik heb die bekeken."


De man noemde zichzelf Awake The Rapper. Luister hierboven naar Björn Soenens.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet