Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Annemie mist haar ouderlijk huis: "Terug kunnen gaan naar een huis waar je kind was, is onbetaalbaar"

Door De Wereld van Sofie
25 dagen geleden
08:28 min
Volgende fragmenten:
Autoplay

Gisteren kwam de gloednieuwe plaat uit van de Amerikaanse rapper Kanye West. Hij noemde die "Donda", naar zijn moeder. Wat meer is: speciaal voor de release van zijn nieuw album liet hij op quasi ware grootte zijn ouderlijk huis nabouwen in een stadion in Chicago. 
Net zoals West, hechten meer mensen veel waarde aan het huis waar ze opgroeiden. Waarom blijft het ouderlijk huis voor sommigen een belangrijk ankerpunt, terwijl het voor een ander gewoon een hoop bakstenen is?
Presentatrice Annemie Tweepenninckx heeft geen ouderlijk huis meer om naar terug te gaan en dat voelt aan als een gemis. "Hoewel het huis ondertussen bijna 30 jaar geleden verkocht is, voel ik me tot vandaag erg thuisloos”, vertelt Tweepenninckx. "Het leven is als een theaterstuk. Het bestaat uit verschillende scènes. Ik weet dat ik de scènes van mijn ouderlijk huis altijd met me meedraag, maar na enkele jaren vergeet je enkele wezenlijke details. Terug kunnen gaan naar een huis waar je kind was, is onbetaalbaar", besluit Tweepenninckx. 
Een reportage van Lotte De Caluwe

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's