Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Bokser ismail abdoul ik heb zelf 56 7 kansen gekregen tot ik snapte dat ik mijn vrouw dit niet kon blijven aandoen

Bokser Ismaïl Abdoul: "Ik heb zelf 5,6, 7 kansen gekregen, tot ik snapte dat ik mijn vrouw dit niet kon blijven aandoen"

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

9 min

De Gentse bokser Ismaïl Abdoul was Belgisch kampioen boksen maar belandde ook tot 5 keer toe in de gevangenis - voor bendevorming, slagen en verwondingen, oplichting enzovoort. Ondertussen heeft hij zijn leven helemaal omgegooid: hij is trotse papa van twee zonen, werkt met hart en ziel in de bouw én helpt ook jongeren om via boksen hun agressie te leren beheersen. Ismaïls verhaal werd vorig jaar verfilmd door Jonas Baeckeland onder de titel ‘Cool Abdoul’.


"Al mijn collega’s en bazen weten wat ik gedaan heb en dat ik in de gevangenis heb gezeten, maar ze zijn ook fier, want ze zien wat ik hier doe. Maar veel praat ik niet over mijn verleden", zegt Abdoul in 'De Wereld van Sofie'. Hij weet dat hij meer dan één nieuwe kans heeft gekregen in zijn leven: “Ik heb 5, 6, 7 kansen gekregen. Mijn vrouw is altijd achter mij blijven staan, elke keer ik moest voorkomen en elke keer ik in voorarrest zat. Ze geloofde in mijn goedheid en wist dat ik geen slechte gast was, maar wel dat ik wat 'dom' was."


Beluister de getuigenis van Abdoul hierboven.
 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet