Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Heidi Lenaerts over 'Dirty Dancing': "Ik heb 'Nobody puts Baby in a corner' op mijn bureau staan"

Door De Wereld van Sofie
18 dagen geleden
08:58 min
Volgende fragmenten:

Ontelbare keren zag Heidi Lenaerts (Klara) de film ‘Dirty Dancing’ al. Alleen, met haar moeder, met haar dochters. “Ik ben niet alleen weg van de film, maar ook van de muziek” vertelt ze in ‘De Wereld van Sofie’. Ook op haar huwelijk speelde die muziek een grote rol. De man van Heidi zorgde voor een Nederlandstalige vertaling van ‘The Time Of My Life’ en zong die ook in. “Ik was echt aangedaan.”
Heidi Lenaerts moest geen 2 seconden nadenken toen Lotte De Caluwe haar vroeg wat voor haar de meest iconische filmscène is: de eindscene uit de film! En dat heeft - naast Patrick Swayze zelve - alles te maken met die ene beroemde quote “Nobody puts Baby in a corner” die Heidi als levensmotto ging koesteren.
“Het vat de film samen. Baby offert zich in de film twee keer op om andere mensen te redden.”  De boodschap staat vandaag nog altijd op de bureau van Lenaerts.  “Tijdens mijn tienertijd was ik eerder stil. Ik heb moeten leren dat wat ik denk er ook toe doet, en dat ik ook iets te zeggen heb. Ik trek mij op aan die zin.”

Meer artikels

Gerelateerde Programma's