Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Koen vrouwen mogen kiezen tussen een rok en en pantalon en mannen niet ik zou die conventie willen afbreken

Koen: "Vrouwen mogen kiezen tussen een rok en en pantalon en mannen niet. Ik zou die conventie willen afbreken"

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

5 maanden geleden

10 min

'De Wereld van Sofie' deed een tijdje terug een uitzending over de vraag: “Kunnen geheimen eenzaam maken?” Toen reageerde luisteraar Koen Peeters: “Ja, is mijn antwoord, en ik heb er een verhaal over."
Hij gaat verder: "Ik ben hetero en man, gelukkig getrouwd en vader van drie. En ik heb een hobby. Niet echt een geheim want veel mensen uit mijn vriendenkring en familie zijn ervan op de hoogte. Ik vind het prettig om vrouwenkleren te dragen."
"Ik krijg er een bevrijdend gevoel van waar je echt van merkt dat het uit de diepste archeologische lagen van de psyche komt. En als er een blik blijft hangen, dan amuseert mij dat", zegt Koen.
"Dat vrouwen mogen kiezen tussen een rok en en pantalon en mannen niet, steunt historisch gezien nergens op. Vrouwen droegen vroeger nooit panty's, want dat was om sanitaire redenen veel te omslachtig. Terwijl Lodewijk XIV en zijn aanhang zich constant is zijden kousen vertoonden."
"Ik heb bijna uitsluitend positieve ervaringen daarmee. Wat de man of vrouw in de straat denkt als ik voorbij sukkel op mijn hakjes, weet ik natuurlijk niet. Maar ik trek het mij steeds minder aan."
Een reportage van Brecht Devoldere. 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's