Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Marie van uytvanck eigenlijk stop je nooit met uit de kast te komen

Marie Van Uytvanck: "Eigenlijk stop je nooit met uit de kast te komen"

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

2 maanden geleden

11 min

"Ik weet nog dat ik als kind aan mezelf had beloofd om mijn geheim mee te nemen in mijn graf" blikt Marie Van Uytvanck van de band Kids with Buns in 'De Wereld van Sofie' terug op haar coming-out. Op haar zestiende vertelde ze het uiteindelijk aan enkele vrienden. Maar haar ouders kregen het pas na 7 jaar te horen. In een podcast nog wel, die de toepasselijke titel 'Uit de podkast' kreeg. "Het lijkt vaak zo dat 'uit de kast komen' van de ene dag op de andere gebeurt" zegt Marie. "Maar eigenlijk stop je nooit met uit de kast komen."


De uitdrukking 'in de kast zitten' is ook heel juist, vindt ze. "Bij mij was het iets heel eenzaams. Van mijn 14de tot mijn 20de was ik 's avonds in mijn bed op zoek naar coming-out-verhalen of series. (...) Ik had daar heel veel aan. Overdag ging ik naar school, en 's avonds volgde ik 'in mijn zone' al die mensen op YouTube." 


Wat Marie anderen aanraadt? Dat een coming-out iets is wat je op je eigen tempo moet doen. Toch maakte ze het in de middelbare school mee dat klasgenoten haar onder druk zetten om haar geaardheid te openbaren. Beluister haar verhaal hierboven.

 


 


 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet