Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Michel follet geen enkele kermis is dezelfde voor mij is het buitenhuisarchitectuur

Michel Follet: "Geen enkele kermis is dezelfde. Voor mij is het buitenhuisarchitectuur."

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

16 dagen geleden

18 min

Is de kermis in jouw dorp of stad ook al neergestreken? De kans is groot want het is "volle bak kermistijd". En als er één grote kermisfanaat in Vlaanderen is, dan is het wel Michel Follet. Al sinds zijn kindertijd is hij gefascineerd door de magie van het reuzenrad, de draaimolens, de eetkramen en de spiegelpaleizen. In september verschijnt zijn vijfde boek over de kermis: 'Een slag van de molen'.


"Ik hou van mobiel vertier" verklaart Follet zijn liefde in 'De Wereld van Sofie'. Ook de markt of het circus spreken hem aan bijvoorbeeld. Een pretpark vindt hij dan weer helemaal anders: "Een pretpark is een manager en een team, en jobstudenten in de zomer. Maar een kermis wordt echt gerund door mensen. En je raakt gehecht aan die mensen."


"Geen enkele kermis is dezelfde. Voor mij is het buitenhuisarchitectuur. Het is een bloementapijt: je kan het heel mooi, maar ook lelijk maken." zegt Follet. Zijn er dan ook 'slechte' kermissen? "Ja, maar dan ligt het niet aan de exploitanten, maar aan de stads- en gemeentebesturen. Omdat ze niet genoeg investeren in hun kermis."


"Het is ook een misvatting dat kermismensen ongeschoold zouden zijn" zegt Follet. Luister hierboven naar zijn lofzang op de kermis.  

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet