Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

kies24

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Privedetective gespecialiseerd in overspel mijn auto is ook mijn kantoor

Privédetective, gespecialiseerd in overspel: "Mijn auto is ook mijn kantoor"

Door De wereld van Sofie

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

16 min

Bij een privédetective denk je al gauw aan het stereotiepe beeld van een mysterieuze man met regenjas en gleufhoed die iemand aan het schaduwen is. Maar klopt dat? Wat doet een privédetective precies? Wie roept zijn of haar hulp in? Wat zijn de opdrachten? Ons land kent 753 erkende, vergunde privédetectives. We praten met een privédetective die liever anoniem blijft maar al tien jaar aan de slag is bij detectivebureau BAYO. "Mensen contacteren ons wanneer ze twijfelen aan de trouw van hun partner. Vaak lopen ze al een hele tijd rond met die gevoelens voor ze deze moeilijke stap zetten. Ze moeten ons toelaten in hun leven en hun gevoelens delen: waarom zijn die vermoedens er?" Tranen aan de telefoon, zijn voor het bureau geen uitzondering. "Maar we helpen hen eigenlijk verder: soms door gerust te stellen of soms door minder goed nieuws te brengen." Het wegnemen van vermoedens, vormt voor veel klanten een opluchting. De klant bepaalt de werkuren: "Soms volgen we iemand de hele dag, soms stopt de opdracht wanneer het overspel is vastgesteld." 


Naast overspel komt het volgen van kinderen ook aan bod, bijvoorbeeld wanneer ouders twijfelen over druggebruik bij hun kroost. BAYO heeft ook bedrijven in het klantenbestand: "Dan gaat over het naleven van concurrentiebeding. Is een werknemer wel echt op vakantie of werkt die voor de concurrent? Wordt informatie doorgespeeld aan een ander bedrijf?"


Maar hoe pakt het detectivebureau dat volgen nu precies aan? "Voornamelijk door schaduwen en observaties. Gaat die partner effectief naar dat congres? Komt die persoon daar ook aan? Ik zit uren in mijn auto: mijn auto is ook mijn kantoor." 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet