Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Professor arbeidseconomie Stijn Baert houdt een spreekbeurt over biefstuk-friet

Door De Wereld van Sofie
1 maand geleden
07:52 min
Volgende fragmenten:

Stijn Baert kennen we op Radio 1 als ernstige arbeidseconoom aan de UGent. Maar vraag hem waar zijn spreekbeurt over zou gaan, en dat is niet de pensioenhervorming of arbeidsmarktkrapte. Waarover wel? "Ik zou het over de biefstuk-friet hebben. Ik ga heel graag uit eten met vrienden en ik ben niet zo te vinden voor de complexere keuken. Ik ben meer fan van de 'brute' Belgische keuken. En dan is die biefstuk-friet ideaal om een goed gesprek te faciliteren."
Baert schrijft ook wel eens een recensie van zo'n biefstuk-friet, voor op Instagram. "Ik doe het niet al te fanatiek, maar sinds op restaurant gaan terug mag probeer ik het opnieuw bij te houden. Anders post je toch maar foto's van jezelf of mooie landschappen. Nu wissel ik dus de normale foto's af met foto's van mijn bord. Helaas heb ik niet teveel talent om mooie foto's te nemen, dus ik probeer het met woorden een beetje goed te maken."
Maar die spreekbeurt, wat vertelt hij daar zoal in? "Lieve luisteraar, als u me meevraagt op restaurant, zorg dan voor een zaak met een lekkere biefstuk-friet. Met een streepje ertussen, dat staat voor een slaatje en wat mayonaise. De ene biefstuk is de andere niet: zo is de 'filet pur' vetarm en erg zacht, maar mijn favoriet is de 'ribeye'. Over hoe de frietjes moeten zijn, heb ik ook een uitgesproken visie: niet te dik, niet te hard. En vooral: gebakken in ossewit." 

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's