Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Toen ik hoorde dat er twee antivaxxers meegingen op onze jaarlijkse groepsreis wist ik meteen dit wordt moeilijk

“Toen ik hoorde dat er twee antivaxxers meegingen op onze jaarlijkse groepsreis, wist ik meteen: dit wordt moeilijk"

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

6 min

In de wandelclub van Gerrit en zijn vrouw willen enkele leden zich niet laten vaccineren. De verdeeldheid daarover lijkt hun jaarlijkse reis stilaan in het gedrang te brengen. "Dit jaar gaan we naar Duitsland. Bij de bekendmaking mailde onze reisleider dat de reis gehypothekeerd werd omdat er één of twee mensen zouden meegaan die zich niet willen laten vaccineren." 
"Ik dacht meteen: dit wordt heel moeilijk. En ik was niet de enige. Een aantal gevaccineerde mensen lieten al snel weten dat ze niet meer mee gingen. Ook wij besloten uiteindelijk om niet meer mee te gaan. We hebben anderhalf jaar ons uiterste best gedaan om volledig volgens de richtlijnen en voorschriften te leven, en dat willen we nu niet op de helling zetten door risico's te nemen.” 
“Eerlijk gezegd heb ik er hoe langer hoe minder zin in om in die context op stap te gaan. Ook omdat je weet dat als je meegaat in een groep met gevaccineerden en niet-gevaccineerden, dat tot oeverloze discussies zal leiden. En dat is het laatste wat ik wens op een natuurvakantie.” 
“Ik denk niet dat hierdoor vriendschappen op de helling komen te staan en ik hoop dat men dit rationeel kan blijven benaderen. Naar de toekomst toe kan ik alleen hopen dat de tijd raad brengt maar ik kan me moeilijk inbeelden dat mensen van mening zullen veranderen binnen een half jaar.” 
Lees ook: "Het is legitiem om naar iemands vaccinatiestatus te vragen, maar het is ook legitiem om daar niet op te antwoorden"

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet