Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld van sofie

Vrouw van ahmadreza djalali mijn man is geen prioriteit voor politici

Vrouw van Ahmadreza Djalali: “Mijn man is geen prioriteit voor politici”

Door De Wereld van Sofie
Bannerafbeelding voor fragment

2 maanden geleden

7 min

Al anderhalf jaar heeft Vida Mehrannia niets meer gehoord van haar man Ahmadreza Djalali. Ze is moe, maar ze kan niet anders dan doorgaan. De enige reden waarom ze interviews blijft doen, is de hoop dat het verhaal van haar man in de aandacht blijft, vertelt ze in ‘De Wereld van Sofie’.


De frustratie over wat de politiek voor haar heeft betekend sinds de arrestatie van haar man zit diep. Ze klopt al 6 jaar bij politici aan, “maar mijn man is geen prioriteit” zegt ze. Ondertussen dringt de tijd, want Djalali is er slecht aan toe, en de Iraanse overheid liet onlangs weten dat zijn executie komende zaterdag zal plaatsvinden. De verhalen dat de aankondiging bedoeld is om druk te zetten op Europa en een gevangenenruil te versnellen, heeft Vida ook gelezen. Maar ze kan niet inschatten wat er van aan is. En hoe langer het duurt hoe dichterbij de terechtstelling komt.


Vida spreekt in korte zinnen, met lange pauzes. Ze klinkt gelaten, al blijft ze haar 2 kinderen - met wie ze in Stockholm woont - inpeperen dat ze hoopvol moeten blijven. Haar zoon was amper 4 toen zijn vader opgepakt werd in Iran, en beschuldigd werd van spionage. Maar bewijzen daarvoor bestaan er hoegenaamd niet.


Beluister haar getuigenis hierboven.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet