Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Gouverneur Carl Decaluwé: "We kunnen niet blijven maatregelen nemen, die dan niet worden gecontroleerd"

Door De Wereld Vandaag
2 maanden geleden
8 min
Volgende afleveringen afspelen

In West-Vlaanderen stijgen de cijfers sterker dan in eender welke provincie: "We zitten met een stijging van 67 procent ten opzichte van vorige week, dat is het hoogst sinds de uitbraak van de coronacrisis", zegt gouverneur Carl Decaluwé in 'De Wereld Vandaag'. "Vorige week hebben we de ziekenhuizen opgeschaald en ondertussen liggen ze opnieuw vol, dat is toch ongezien."
De gouverneur wil dan ook woensdag drastische beslissingen zien van het Overlegcomité. Indien dat niet gebeurt zal West-Vlaanderen zelf strengere maatregelen invoeren, in de eerste plaats denkt hij daarbij aan uitbreiding van de mondmaskerplicht, zowel binnen als buiten. De gouverneur pleit ook voor een betere handhaving van de coronamaatregelen. "We kunnen niet blijven maatregelen nemen die niet worden gecontroleerd of toegepast", besluit Decaluwé.
De kerstmarkten die er binnenkort aankomen, moeten volgens de gouverneur kunnen plaatsvinden, maar dan wel met de nodige maatregelen, zoals dat ook tijdens vorige golven van de crisis het geval was. 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's