Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Hoe zorgwekkend zijn de stijgende coronacijfers van gucht moeten voorzichtig blijven maar verstrengen niet nodig

Hoe zorgwekkend zijn de stijgende coronacijfers? Van Gucht: "Moeten voorzichtig blijven, maar verstrengen niet nodig"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

6 min

De coronacijfers zitten opnieuw in stijgende lijn. Per dag testen nu gemiddeld bijna 10.000 mensen positief. Dat is een kwart meer dan een week geleden. Er belanden bovendien weer meer coronapatiënten in het ziekenhuis. De afgelopen week waren dat er gemiddeld 170 per dag, een stijging van 11 procent. Ook het aantal patiënten op intensieve zorg stijgt, weliswaar lichtjes. Hoeveel zorgen moeten we ons daarover maken?


Viroloog Steven Van Gucht raadt aan om voorzichtig te blijven, zeker in de omgeving van kwetsbare mensen. "Langs de andere kant denk ik niet dat we het risico lopen dat we terug moeten gaan verstrengen, of echt in de problemen komen met het zorgsysteem." 


Links en rechts hoor je dat we beter wat langer in code oranje waren gebleven, maar daar denkt Van Gucht anders over. "De situatie blijft beheersbaar. Je moet ook kijken naar het draagvlak onder de bevolking. Eigenlijk leg je vrij strenge maatregelen op aan bijna de hele bevolking om mensen te beschermen die kwetsbaar zijn ondanks de vaccinatie. Ik heb goede hoop dat de situatie binnen enkele weken gaat verbeteren." 


Ook over de "West-Vlaamse variant", ook wel combikron genoemd, maakt Van Gucht zich nog geen zorgen. "Ik noem dat voorlopig een fait divers." Luister hierboven.
 


 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet