Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Nieuwe netflix film anne queer zijn is leuk spannend ingewikkeld

Nieuwe Netflix-film 'ANNE+': "Queer zijn is leuk, spannend, ingewikkeld"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

5 maanden geleden

7 min

Onder druk om haar roman af te maken en om voor haar relatie naar Montreal te verhuizen, zoekt een queer millennial in Amsterdam naar wat ze wil in het leven. Die queer millennial is Anne. Die film is 'ANNE+', en die is is beschikbaar op Netflix in 190 landen en 32 verschillende talen. “Queer zijn is leuk en spannend en ingewikkeld” hoor je in de trailer.


Hanna Van Vliet is co-creator en speelt de rol van hoofdpersonage Anne. "We willen de rolmodellen creëren die we zelf nooit hebben gehad" zegt ze in 'De Wereld Vandaag'. Ze is dan ook dankbaar dat ze het personage mocht vertolken, en zo de leemte in representatie van queer personages mee kan opvullen. Want die zie je weinig in films en series. En wanneer ze wél aan bod komen, is het vaak problematisch: "Hun homoseksualiteit is waar het verhaal om draait. Ze worden vaak uitgescholden, mishandeld, verkracht, ..."


In ‘ANNE+’ zijn de personages in het reine met zichzelf en hun seksualiteit. De film wil laten zien dat het “ook heel leuk is om niet hetero te zijn.” Ouders hoeven niet in paniek te raken wanneer hun kind uit de kast komt, zegt Van Vliet. 
 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet