Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

ontbreekwoordenboek

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Nieuwe russische raketaanvallen op oekraiense steden energie infrastructuur getroffen

Nieuwe Russische raketaanvallen op Oekraïense steden, energie-infrastructuur getroffen

Door De Wereld Vandaag

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

7 min

In het centrum van Kiev zijn verschillende residentiële gebouwen getroffen door Russische raketten. Dat zeggen althans de lokale Oekraïense autoriteiten. Ook in andere steden worden raketinslagen gemeld. De aanvallen komen er enkele dagen nadat het Russische leger zich had teruggetrokken uit Cherson, in het zuiden van het land.

Verspreid over het hele land is het luchtalarm afgegaan en worden nu ook raketinslagen gesignaleerd. Onder meer de lokale autoriteiten in de steden Lviv, dicht bij de Poolse grens in het westen van Oekraïne, en Charkov spreken van Russische aanvallen. De burgemeester van de hoofdstad Kiev laat weten dat residentiële woningen zijn geraakt in zijn stad.

Op beelden die gedeeld zijn door het kabinet van de Oekraïense president Zelenski is te zien hoe een gebouw in brand staat. Van slachtoffers is voorlopig nog geen sprake, reddingsteams zijn massaal ter plaatse. Op verschillende plaatsen zouden ook energie-installaties zijn geraakt en is de stroom uitgevallen. De Oekraïense luchtafweer heeft ook raketten kunnen onderscheppen, laten de autoriteiten weten.

De aanvallen komen er enkele dagen nadat het Russische leger zich heeft teruggetrokken uit de stad Cherson, een pijnlijke nederlaag voor de Russen. Op dit moment zitten ook de wereldleiders samen in Indonesië voor de top van de G20, de vergadering van de 20 belangrijkste economieën ter wereld. Daar werd de Russische oorlog tegen Oekraïne veroordeeld.

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet