Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Logo Radio1

Luister

Programma's

Playlists

Podcasts

Contact

Download Radio 1 app

Muziek

Radio 1 Select

Radio 1 Classics

Radio 1 Sessies

Vox Top 3

Win

Kijk Live

Nieuwsbrief

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Schrijft taylor swift haar eigen teksten niet

Schrijft Taylor Swift haar eigen teksten niet?

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

9 min

Een opmerkelijk relletje in de muziekwereld. In een interview beweerde Damon Albarn, frontman van Blur en Gorillaz, dat de populaire zangeres Taylor Swift niet haar eigen nummers schrijft. De zangeres haalde zwaar uit op Twitter naar Albarn, die zijn excuses aanbood. Wat is er aan de hand? Jeroen D'hoe is professor popmuziek aan de KULeuven. 
Misschien kan je de uitspraak kaderen in een concurrentiele sfeer, zegt D’hoe. In de regel is het altijd zo dat het vermelde auteurschap op een album, correct is. Circuleren er misschien geruchten over de schrijverscapaciteiten van Swift? D’hoe: “Bij mijn weten niet. Swift staat bekend als een zeer goede muzikante en charismatische performer. Ze is ook een goede gitarist”.
“Creativiteit ziet er vandaag heel anders uit dan pakweg 20, 30 jaar geleden.” Songwriting evolueerde van een songtekst met melodie op gitaar en piano, naar een samenwerking met heuse teams. Die teams worden gekoppeld aan een artiest. Volgens D’hoe kan je gerust spreken van een ‘fabriek’.
 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's