Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Tennisser novak djokovic doorbreekt stilte principes zijn belangrijker dan grandslamtitels

Tennisser Novak Djokovic doorbreekt stilte: "Principes zijn belangrijker dan grandslamtitels"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

6 maanden geleden

11 min

Tennisser Novak Djokovic haalt de laatste tijd vaker het nieuws met de polemiek rond zijn vaccinatiestatus, dan met zijn sportieve prestaties. BBC wist hem te strikken voor een uitgebreid interview, waarin Djokovic bij zijn keuze blijft om zich niet te laten vaccineren. “Mijn principes zijn belangrijker dan een paar grandslamtitels”, zegt hij in het interview.
Sportjournalist Dirk Gerlo geeft duiding: “Hij zegt voor de eerste keer dat hij zich niet liet vaccineren, dat het zijn recht is om zijn medisch dossier geheim te houden.” Hij is niet tegen vaccins, maar verdedigt de vrijheid van keuze, zegt Gerlo. “Eigenlijk laat Djokovic de deur op een kier, want hij zegt niet dat hij zich nooit laat vaccineren.”
98 tennissers uit de top 100 zijn gevaccineerd. Bij hen hoorde Gerlo de bezorgdheid voor hun collega’s, medewerkers en toeschouwers van internationale tennistoernooien. “Djokovic zegt: ik aanvaard gewoon de gevolgen van mijn beslissing.”
Na zijn uitzetting uit Australië, herhaalde de tennisser nadrukkelijk dat hij geen attesten manipuleerde. Daar heeft de BBC echter grondige twijfels over. “Ik lees dat er in Servië vorige week dokters en verpleegsters werden gearresteerd na het vervalsen van COVID-certificaten.” Of er effectief een link is met Djocovic blijft onduidelijk, benadrukt Gerlo.
De komende weken volgt meer duidelijkheid over de versoepelingen van tennistoernooien, zegt Gerlo. "Djokovic zegt dat hij nog een paar jaar wil tennissen. De strijd is nog lang niet gedaan." 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet