Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

De wereld vandaag

Vooruit wil strengere regels voor e steps leeftijdsgrens niet op het voetpad en geen passagiers

Vooruit wil strengere regels voor e-steps: "Leeftijdsgrens, niet op het voetpad en geen passagiers"

Door De Wereld Vandaag
Bannerafbeelding voor fragment

5 maanden geleden

7 min

Het verkeersveiligheidsinstituut VIAS maakte vandaag bekend dat er in Oost-Vlaanderen vorig jaar bijna 3 keer meer ongevallen waren met elektrische steps dan in 2020. Joris Vandenbroucke, Kamerlid voor Vooruit, diende een wetsvoorstel in om regels over elektrische steps op te nemen in de wegcode.
"Zo'n snelle elektrische step is niet geschikt voor kinderen. Vanaf 16 jaar kan je verwachten dat gebruikers de wegcode voldoende kennen en voldoende ervaring hebben met zich te verplaatsen in het verkeer", zegt Vandenbroucke. "Als we goede regels afspreken, kunnen we de steps veiliger gebruiken.”
Een e-step beweegt zich niet stapvoets voort en hoort dus niet op een voetpad, zegt Vandenbroucke. Het vervoersmiddel kan een snelheid van 25 kilometer per uur halen en dus pleit hij ook voor een leeftijdsgrens. “De gebruiker moet een minimum van kennis en ervaring hebben in het verkeer.”
Passagiers meenemen op de e-step, vindt hij al helemaal uit den boze: “Daar is het eenvoudigweg niet voor geschikt.” Vandenbroucke hoopt dat fietsers en gebruikers van e-steps harmonieus naast elkaar het fietspad zullen benutten. “In Parijs is de e-step volwaardig geïntegreerd in het verkeer.”

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet