Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Vrachtwagenchauffeur: "Je moet op duizend dingen tegelijk letten"

Door De Wereld Vandaag
1 maand geleden
06:23 min
Volgende fragmenten:
Autoplay

Instinctief gaat het medeleven van iedereen naar de voetgangers of fietsers die een ongeval met een vrachtwagen niet overleven. Maar hoe kijken vrachtwagenbestuurders nu naar deze problematiek? Na een dodelijk ongeval, zoals in Antwerpen dinsdagochtend, worden zij vaak als de schuldige aangewezen, maar vrachtwagenchauffeur Caroline Baugniet gebruikt liever het woord “veroorzaker”. 
Terwijl Baugniet in de eerste plaats natuurlijk meeleeft met de nabestaanden van dergelijke ongevallen, vraagt ze ook begrip voor de vrachtwagenbestuurder, omdat die dit ook niet heeft gewild. Caroline Baugniet wijst erop dat vrachtwagenchauffeurs ook maar hun werk doen door de stadscentra te bevoorraden, terwijl een stadscentrum en zwaar vrachtverkeer moeilijk te verzoenen zijn.
Door het drukke en lastige stadsverkeer navigeren met een vrachtwagen bezorgt vrachtwagenbestuurders veel stress, zegt Baugniet. “Elke chauffeur doet zijn best, maar op het moment dat je in de stad rijdt, kom je ogen te kort”. Er zijn technologische hulpmiddelen, maar die zijn niet feilloos.

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's