Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

"Voor een schrijver zijn er ergere dingen dan isolatie"

Door De Zomer van
2 maanden geleden
07:48 min
Volgende fragmenten:
Autoplay

De lockdowns waren een productieve periode voor Jasper Erkens. "Ik heb veel muziek geschreven en geproducet. Ik had alle touwtjes zelf in handen en was ongestoord. Voor een schrijver zijn er ergere dingen dan isolatie." Het resultaat van die noeste arbeid, het album Limbo Terminal is nu te koop.

Dat Erkens nu zelf zijn muziek producet, is nieuw. "In het verleden heb ik me meer laten sturen. Ik heb daar geen spijt van, toen had ik dat meer nodig."

"Ondertussen heb ik zelf leren producen, en dat is een wereld an sich. Ik kan er me uren, dagen, weken in onderdompelen."

De carrière van Jasper Erkens begon toen hij amper 15 was, en tweede werd in Humo's Rock Rally. "Ik heb geen spijt dat het allemaal zo vroeg begonnen is, want spijt is een klagend woord."

"Het is niet altijd gemakkelijk geweest, maar ik wil niet klagen, want ik heb veel mooie dingen meegemaakt en veel kansen gekregen. Ik kon naar Londen verhuizen om daar te studeren."

In 'De zomer van' zoekt Erkens eigenzinnige muziek van muzikanten die hun eigen weg gaan en zich niet laten afleiden of beïnvloeden door externe factoren. "Mijn hele leven ligt in het thema van vandaag."

Meer artikels

Gerelateerde Programma's