Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

Interne keuken

Rudolf hecke mijn moeder wou een groot gezin ik heb die droom verbrod

Rudolf Hecke: "Mijn moeder wou een groot gezin. Ik heb die droom verbrod."

Door Interne Keuken
Bannerafbeelding voor fragment

4 maanden geleden

27 min

Rudolf Hecke maakt muziek met hart en ziel. Als hij over Gainsbourg vertelt hangt iedereen aan zijn lippen. In zijn boeken spatten de letters van het papier. Die passie, dat vuur, die gedrevenheid, die overgave, dat is het verschil tussen leven en bestaan, vindt hij. Hij herkent het ook in anderen. Vijf jaar lang sprak Hecke met gepassioneerde mensen om te begrijpen wat hen drijft. Wat hem drijft. Die gesprekken zijn nu gebundeld in een boek: 'Passie'. 


Hecke neemt 'Interne Keuken' mee naar een herinnering uit zijn jeugd. Lang geleden kreeg de schrijver Latijnse les van een Leuvense pater. Zijn gedachten keerden steeds naar hetzelfde punt terug. "Ik vroeg hem: Stel dat je morgen ontdekt dat God niet bestaat? Wat dan met het hele leven dat je aflegde?" 


Hij groeide op een nest vol geestdrift: "Mijn vader vulde elke dag 6 jaar lang 600 kruiwagens met grond. Zijn passie was werken, werken, werken, ..." Zijn moeder droomde op haar beurt van een kroostrijk gezin. "Maar ik heb die droom verbrod. Mijn bevalling maakte haar lichaam kapot. Ze kon geen kinderen meer krijgen." 7 jaar geleden kreeg zij dementie. "En toen begon het verhaal van mijn boek," zegt Hecke. 
 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet