Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

Radio 1 Sessies

album van de week

ontbreekwoordenboek

Home

Luister

Radio 1 Select

Interne keuken

Voetballen in een plas bloed het dodental is niet te vergelijken met vorige wks

Voetballen in een plas bloed: "Het dodental is niet te vergelijken met vorige WK's"

Door Interne Keuken

Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

28 min

Uit onderzoek van Amnesty International wordt aangenomen dat om en bij de 6500 arbeiders het leven hebben gelaten bij de bouwwerken voor het WK Voetbal in Qatar. De doden zijn geen Qataranen. Het betreft arbeidsmigranten uit Nepal, Bangladesh en India. Het lot van een gastarbeider in Qatar ligt volledig in handen van zijn baas. Hij is rechteloos. Als hij sterft, is dat niet meer dan een incidentje. De roep om het WK in Qatar te boycotten klinkt luid. Maar de FIFA gaat door.


François Colin, ex-chef-sport van Het Nieuwsblad en columnist voor Sport/Voetbalmagazine, eet en drinkt voetbal. Voetbal noemt hij de mooiste sport op aarde. Maar over dat WK in Qatar is hij verbolgen. Samen met twee Nederlandse collega's heeft François Colin het boek 'Nooit meer Qatar' geschreven. 


"The Guardian schat dat er 6500 doden gevallen zijn bij de bouw van het stadion en de omliggende faciliteiten tussen nu en 2010" vertelt hij in 'Interne Keuken'. "Maar volgens Fifa zouden er maar 3 doden gevallen zijn. We zullen waarschijnlijk nooit weten hoeveel het er precies waren, maar hier zijn de aantallen niet vergelijkbaar met vorige WK's. Zo komen mensen die sterven door de hitte terecht bij mensen die gestorven zijn aan een natuurlijke dood en worden ze niet bij de arbeidsongevallen gerekend", vertelt Colin. 

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde programma's

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet