Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

Interne keuken

Wouter ryckbosch over werk enerzijds willen we minder werken maar tegelijkertijd kunnen we niet zonder ons werk

Wouter Ryckbosch over 'Werk': "Enerzijds willen we minder werken, maar tegelijkertijd kunnen we niet zonder ons werk"

Door Interne Keuken
Bannerafbeelding voor fragment

1 jaar geleden

28 min

Doe je job graag? Volgens de World Poll antwoordt zo'n 15% wereldwijd hierop: ‘ja’. In West-Europa is dat slechts 10%. 1 op 10!  90% van de mensen voelt zich niet betrokken bij zijn werk.

Waarom doen we ons werk niet graag? Wat zegt dat over ons? En over onze maatschappij? Hoe komt het dat de de productiviteit en welvaart in de loop van de geschiedenis spectaculair zijn toegenomen, maar we nog altijd 40 uur per week werken? Zou het met minder kunnen? En willen we dat? Wouter Ryckbosch van de VUB las het boek ‘Werk’ van de Britse antropoloog James Suzman, en beantwoordde vervolgens netjes al die vragen in 'Interne Keuken'.  "Enerzijds willen we minder werken, maar tegelijkertijd kunnen we niet zonder ons werk", vertelde hij. Meer weten? Herbeluister het integrale fragment hierboven!

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet