Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Home

Luister

Radio 1 Select

Nieuwe feiten

Jeffrey koerhuis leeft in de jaren 50 ik heb geen centrale verwarming in de jaren 50 deden ze een trui extra aan

Jeffrey Koerhuis leeft in de jaren ’50: "Ik heb geen centrale verwarming. In de jaren '50 deden ze een trui extra aan."

Door Nieuwe Feiten
Bannerafbeelding voor fragment

3 maanden geleden

7 min

Jeffrey Koerhuis leeft sinds 1 februari in de jaren ’50. Hij heeft geen koelkast, wasmachine en centrale verwarming. Zijn woning is een museumhuis dat deel uitmaakt van het openluchtmuseum van Arnhem.
 

Jeffrey is zelf niet opgegroeid in de jaren 50, want hij werd geboren in 1997 en is dus 'maar' 24 jaar oud. Zonder centrale verwarming en zonder de toestemming om de kolenkachel te gebruiken, verwarmt Jeffrey zich met een elektrisch vuurtje dat hij van zijn huisbaas kreeg. Dat vuurtje is moderner, maar Jeffrey gebruikt eerder een extra trui dan die verwarming.
 

Ook zijn badkamer is weinig luxe: er is niet meer dan een douchekabine en als hij uit de douche stapt, staat Jeffrey in de gang. Het is dus niet meer dan een kast en een aparte lavabo voor het tanden poetsen is er niet. Daarvoor moet Jeffrey zich wenden tot de gootsteen in de keuken.


Na het douchen krijgt Jeffrey er ook steevast een extra taakje bij: met een haardroger de muren drogen, zodat het behang niet van de muren valt, want de vochtigheid wordt niet gereguleerd zoals in moderne woningen. Koken vergt ook wat meer denkwerk, want een koelkast is er niet. "Ik zet veel in de kelder en gelukkig heb ik ook twee supermarkten in de buurt waar ik snel kan langsgaan."


Royaal betaald om in het huisje te wonen, is Jeffrey niet. "Ik ben al lang blij dat ik een huisje heb, want ik was al jaren op zoek naar een plekje om te wonen en als geschiedenisfanaat is het heerlijk om hier te wonen!".

 

 

Meer artikels

Gerelateerde Programma's

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet