Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Voert België na Nederland ook op meer plaatsen een coronapas in?

Door Nieuwe Feiten
6 dagen geleden
07:42 min
Volgende fragmenten:
Autoplay

Vanaf 25 september zal iedereen vanaf dertien jaar en ouder in Nederland een coronatoegangsbewijs of coronapas moeten hebben bij een bezoek aan een café, concertzaal of theater. Zal België volgen? 
"Die coronapas bestaat eigenlijk al in België, voor grotere evenementen" reageert infectiologe Erika Vlieghe in 'Nieuwe Feiten'. "Maar we denken dat het ook zinvol kan zijn voor situaties die extra gevaarlijk zijn.  Dat is dus niet per se een museum, maar misschien wel een sportschool, omdat je er heviger in- en uitademt, en omdat de verluchting er niet altijd even goed is."  Ook in het uitgangsleven, op kleinere evenementen en plaatsen waar je niet goed afstand kan houden, lijkt het haar aangewezen. 
Het systeem is niet waterdicht en niet perfect, "maar het kan voor ons allemaal een van de verschillende hulpmiddelen zijn om de winter wat normaler te laten gebeuren. Het is niet de bedoeling om voor iedereen het leven onprettig te maken, maar om voor iedereen het leven zo veilig mogelijk te maken."
Het volgende Overlegcomité vindt plaats op 17 september.

Meer artikels

Gerelateerde Programma's